Få den nye IOS 16 Beta opdatering sådan her

Apple har gjort det muligt for dig at få den kommende IOS 16 Beta opdatering. Se her hvordan du installerer den og kommer igang.

Beta versionen har til formål at udsøge nye bugs og fejl i softwaren under brug i alle mulige scenarier og enheder. Den officielle udgivelse finder sted i efteråret 2022. det er dog ikke et krav, at du rapporterer til Apple, hvis du støder på fejl, så du kan også blot udforske IOS16 Beta for at se på nye funktioner.

Det er værd at nævne, at visse applikationer kan blive påvirket, imens du kører IOS 16 Beta versionen, så du er opmærksom på dette.

Installation af IOS 16 Beta

Først installerer du en profil fra Apples udviklerwebsite, så du kan opdatere til Beta-versionen direkte på din iPhone og/eller iPad. Det er vigtigt, at du tager en sikkerhedskopi, inden du laver opdateringen, skulle uheldet være ude, og Beta-versionen fejler. Du kan med en sikkerhedskopi nedgradere til IOS15, hvis du ønsker det.

  1. På din iPhone eller iPad skal du åbne Safari og besøge https://beta.apple.com/sp/betaprogram/.
  2. Tryk på “sign up”-knappen eller på “sign in”, hvis du allerede er medlem.
  3. Log ind med dit Apple ID.
  4. Accepter Apples betingelser, hvis du bliver spurgt om det.
  5. Vælg “Enroll Your Devices” i menuen øverst.
  6. Vælg iOS eller iPadOS.
  7. Scroll ned og tryk på “Download profile”.
  8. Herefter skal du åbne Indstillinger-appen på din iPhone/iPad og trykke på den netop hentede profil.
  9. Nu skal du bare følge vejledningen på skærmen for at lave selve installeringen af iOS 16 beta.

Information om Beta-versionen

Da dette er en Beta-version, er det vigtigt, at du ved, der vil forekomme fejl i softwaren. Dette er hele formålet med opdateringen her før de endelige lancering. Apple stiller ikke garantier for, hvordan softwaren kører på alle iPhone enheder i Beta tilstand, men historisk, så kan man sige, at Apple har været meget gode til at gennemteste deres produkter – også Beta-versionerne – således de ikke skaber kritiske fejl hos brugeren. Tag dog en sikkerhedskopi alligevel som sikkerhed, inden du opdaterer.